طراحی و پیاده سازی شبکه فیبرنوری و FTTx

شبکه فیبر نوری و FTTx

طراحی و اجرای شبکه‌های مخابراتی مانند شبکه فیبر نوری، اقدامی کاملا تخصصی است که نیاز به تجهیزات مختلف و دانش فنی دارد. شبکه‌های فیبر نوری با هدف سرعت بخشیدن به ارتباطات طراحی و اجرا می‌شوند. این شبکه‌ها به دلیل پهنای باند بالاتر فیبر نوری نسبت به کابل‌های مسی قدیمی، قادر به انتقال اطلاعات در مسافت‌های طولانی و با سرعت بالا هستند و سرعت و حجم انتقال داده در انواع مختلف صوتی، تصویری و… روی آن‌ها بالای 10 گیگ بر ثانیه است. در ادامه به بررسی شرایط طراحی شبکه فیبر نوری و FTTx نحوه اجرای آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایای طراحی و استفاده شبکه فیبر نوری و FTTx

تا همین چند سال پیش، کابل‌های مسی به عنوان کابل انتقال اطلاعات کامپیوتری یا مخابراتی استفاده می‌شدند. این کابل‌ها توان انتقال اطلاعات در حجم بالا را داشتند اما یک ایراد بزرگ نیز داشتند و آن، پایین آمدن سرعت انتقال برای داده‌هایی با حجم زیاد یا انتقال همزمان چند داده بود. امروزه فیبرهای نوری و  جایگزین کابل‌های مسی شد‌ه‌اند که قدرت، سرعت و توانایی آن‌ها در انتقال داده چندین برابر کابل‌های مسی است. از مزایای شبکه فیبر نوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سرعت انتقال داده‌ها
  • عدم قطعی حین انتقال و بروز مشکل در ارسال داده
  • هزینه‌های پایین اجرا به دلیل نیاز به عمق حفاری کم جهت نصب فیبرها
  • عدم آسیب‌رسانی به شبکه‌های شهری مانند آب و برق و…
  • هزینه کم به خصوص در زمینه ترمیم و بازسازی
  • امنیت بالا و کیفیت بهتر
طراحی شبکه فیبر نوری و FTTx

با تمام مزایای گفته شده در مورد شبکه‌های فیبر نوری و FTTx، متاسفانه هنوز هم بسیاری از سازمان‌ها و کاربران اینترنت به این شبکه‌ها دسترسی ندارند، این در حالی است که شبکه فیبر نوری حتی برای خانه‌های مسکونی مانند مجتمع‌های چندین واحدی هم کاربردی است و با طراحی و اجرای آن‌ها می‌توان سرعت انتقال داده‌ای مانند اینترنت به یک مجتمع را چندین برابر کرد. البته فرآیند طراحی شبکه فیبر نوری و FTTx چندان پیچیده هم نیست. هر چند این کار نیاز به تجربه و مهارت دارد اما پروسه کلی طراحی و اجرای آن نسب به کابل کشی مسی ساده‌تر و سریع‌تر است.

به منظور طراحی یک شبکه فیبر نوری کامل ابتدا باید بستر را انتخاب کرد، سپس مسافت بین نقطه آغاز یا انتقال داده و نقطه نهایی را مشخص کرد. در مرحله بعد باید شرایط بستر را بررسی کرد. برای مثال اگر بستر انتقال یک معبر عمومی باشد، احتمال مختل شدن رفت و آمد در زمان اجرای فیبر وجود دارد. پس از بررسی‌های اول، هزینه اجرا این فیبرها تخمین زده می‌شود و در نهایت پس از تایید کارفرما یا مشتری، فرآیند نصب و اجرا آغاز می‌شود.

مجموعه خدمات شبکه فیبر نوری FTTx

همان‌طور که گفته شد، طراحی شبکه فیبر نوری و FTTx کاری کاملا تخصصی است و نیاز به نیروی ماهر، آموزش دیده و با تجربه در این زمینه دارد. مجموعه‌هایی مانند داناک که ارائه دهنده چنین خدماتی هستند، در کنار پیاده‌سازی شبکه‌های نوری، خدمات دیگری را نیز در این زمینه به مشتریان خود ارائه می‌کنند که عبارتند از:

طراحی و مشاوره

کابل کشی و حفاری فیبرنوری

پیاده سازی شبکه FTTH

مفصل بندی فیبرنوری

راه اندازی تجهیزات OLT و ONT

طراحی و راه اندازی کافو های فیبر نوری

نصب و راه اندازی تجهیزات CWDM/DWDM

پشتیبانی و نگهداری شبکه فیبرنوری و FTTx

تامین و فروش تجهیزات فیبرنوری و GPON

ارائه مشاوره و خدمات

یکی از خدمات گروه توسعه ارتباطات داناک طراحی، پیاده سازی و ارائه راهکار شبکه های فیبرنوری می باشد. این مجموعه با اتکا بر دانش فنی و تجربه خود در حوزه فیبرنوری و FTTx در کنار سازمان شما هست که دغدغه های شما رو به حداقل برساند. همکاران ما در واحد های فنی و بازرگانی آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشند.

6000 4849 021

info@danakco.com