خدمات دوآپس (DevOps)

خدمات دوآپس (DEVOPS)

گسترش تکنولوژی و استفاده عمومی از اینترنت و در دسترس قرار گرفتن موجب شده که بسیاری از کسب و کارها به بستر اینترنت وارد شوند و بخشی از خدمات را به این شکل در اختیار مشتریان قرار دهند. استفاده از این بستر به مدیران کمک می‌کند تا بازار خود را افزایش داده و کسب و کاری هدفمندتر داشته باشند. به منظور استفاده از بستر اینترنت جهت انجام کسب و کارها نیاز به نرم‌افزارها و ابزارهای مختلفی است که هر چند وقت یکبار نیاز به توسعه و ارتقا دارند. این کار در مورد بعضی از نرم‌افزارها از طریق خدمات DevOps، خدمات توسعه نرم‌افزارهای سازمانی، انجام می‌شود. یکی از روش‌های ارائه این خدمت به سازمان‌ها، اختصاص دادن فضای ابری، کلاستر های برای استقرار کاینتینرها، زیرساخت مناسب برای پیاده سازی پلتفرم ها و اجرا فرایند دوآپس (DevOps) برای آن‌ها است که کمک شایانی به فعالیت و ارائه سرویس با پایداری بهتر در بستر اینترنت می‌کند.

مزایای دوآپس

موفقیت تجاری، هدف اصلی هر کسب و کاری است. کسب و کارهای مختلف به منظور دستیابی به این هدف از ابزارهای گوناگون استفاده می‌کنند و خدمات مختلف را با توجه به شرایط و نحوه مدیریت سازمان خود، مورد استفاده قرار می‌دهند. یکی از خدمات مصرفی در این زمینه، خدمات دوآپس یا DevOps است که پیش‌تر کمی در مورد آن صحبت شد. اما شاید این سوال ایجاد شود که چرا این خدمات تا این اندازه اهمیت دارند و به عبارت دیگر، مزایای استفاده از آن‌ها چیست؟ در پاسخ به این سوال می‌توان موارد زیر را به عنوان مزیت این خدمات عنوان کرد:

  • کمک به سازمان‌ها برای رشد سریع‌تر در بازار نسبت به رقبا
  • کاهش میزان شکست و خطا به طور محسوس
  • کاهش مدت زمان رفع و اصلاح ایرادات نرم‌افزارهای کاربردی سازمان
  • بهبود و افزایش کارایی نرم‌افزار
  • ساخت تیم‌های کارآمدتر با امکان مدیریت و نظارت ساده‌تر روی این تیم‌ها
  • ارتقای محصولات، تنوع دادن به ویژگی‌های آن‌ها و تحویل سریع‌تر به مشتریان
  • جلب رضایت مشتری از طریق ایجاد سیستمی یکپارچه با شرایط مشخص
  • قابل اطمینان بودن و امنیت بالا
مراحل اجرا خدمات دوآپس DevOps

به منظور استفاده از خدمات دواپس، روش‌های مختلفی مانند CI/CD، کانتینتر و… وجود دارد که در بیشتر آن‌ها باید مراحل زیر را طی کرد:

بررسی وضعیت سازمان و طراحی زیرساخت

در مرحله اول باید وضعیت زیرساخت، نیاز های سازمان مانند تکنولوژی و معماری نرم‌افزارها، نوع ارائه خدمات در بستر اینترنت و... را بررسی کرد و براساس آن مناسب‌ترین زیرساخت از نظر نوع، شرایط دسترسی و حجم را طراحی کرد.

اجرا و پیاده‌سازی

در مرحله بعد برای دریافت خدمات DevOps، فضای ابری در نظر گرفته شده برای سازمان، طراحی، اجرا و پیاده‌سازی می‌شود. در این مرحله ممکن است نیاز به توسعه نرم‌افزارهای سازمان باشد که این کار باید قبل از کوچ نهایی اطلاعات به فضای ابری و انجام شود.

تست اولیه

پس از پیاده‌سازی فضای ابری و کلاستر های کاینتر ها و غیره ... روی سرورها، نوبت به تست اولیه آن می‌رسد. این مرحله به منظور اطمینان از وضعیت و سلامت زیرساخت، پلتفرم نرم افزاری و دسترسی راحت به آن انجام می‌گیرد. در این مرحله سازمان به فضای ابری و زیرساخت های خود دسترسی کامل دارد و این امکان را دارد که انواع تست‌های اولیه برای اطمینان از کاربردی بودن زیرساخت، عملکرد و بازدهی سرویس خود را روی آن انجام دهد.

انتقال کامل و ارائه خدمات

در صورتی که فضای ابری در همه تست‌های اولیه مورد قبول باشد، اطلاعات سازمان مانند نسخه پایدار نرم‌افزارها و... به کلاستر و سرور های پایدار بدون و بهینه سازی شده کوچ می‌کنند که به اصطلاح محیط پرداکشن می گویند. در این مرحله زمان ارائه خدمات در محیط پرداکشن میرسد .بعضی از مجموعه‌ها پیش از انتقال کامل اطلاعات به فضای پرداکشن، بکاپی هم نیاز دارند که در اختیار سازمان ها قرار می‌دهند.

پشتیبانی

در نهایت پس از طراحی، پیاده سازی و انتقال کامل پلتفرم و با شروع پشتیبانی خدمات در زمینه DevOps و نگهداری و مدیریت زیر ساخت و ابزار هم آغاز می‌شود و مانیتورینگ و توسعه فضا به صورت متداول انجام می‌گیرد.
پیشنهاد داناک به

شرکت های تولید نرم افزار

هاستینگ ها

ارائه دهندگان خدمات بر بستر آنلاین

ارائه مشاوره و خدمات

با توجه به نیاز امروزی سازمان‌ها برای یکپارچه سازی فعالیت‌های خود و توسعه به موقع نرم‌افزارها، محصولات و…، استفاده از خدمات DevOps اهمیت زیادی دارد. این خدمات مدیریت کسب و کار را ساده‌تر می‌کنند و از این طریق بازدهی شغل را بهبود بخشیده و موجب رضایت هر چه بیشتر مشتریان می‌شوند. استفاده از این خدمات نیازمند دریافت راهکارهای مناسب و راهنمایی گرفتن توسط تیم‌های حرفه‌ای مانند داناک است.

6000 4849 021

DevOps@danakco.com